google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0

İstanbul'da plajlar alarm veriyor! Sadece iki tane kaldı

Havaların sıcak seyretmesi nedeniyle serinlemek için denize girenler dikkatli olmalı. Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki plajların temizlik durumunu inceledi ve bazı bölgelerde alarm verildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından her sezon düzenli olarak gerçekleştirilen "Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüzme Suyu Takip Sistemi" analizlerinin sonuçları açıklandı. İstanbul'da deniz suyunun kalitesi hakkında önemli veriler sunan rapor, şehirdeki plajların durumunu gözler önüne serdi.

MÜKEMMEL SEVİYEDEKİ DENİZ SUYUNA ULAŞMAK ZORLAŞTI

Analiz sonuçlarına göre, İstanbul'da mavi renk yani mükemmel seviyedeki deniz suyuna ulaşmak artık oldukça zor. Şehirdeki birçok plajın deniz suyu kalitesinde ciddi sorunlar olduğu tespit edildi. Özellikle Florya'daki Güneş Plajı, Riva ve Eyüpsultan'daki Çiftalan Plajları kırmızı alarm veriyor. Bu plajların deniz suyu kalitesi, sağlık açısından risk oluşturacak seviyede düşük.

TEMİZ SU SEVİYESİ YETERSİZ

NTV'de yer alan habere göre; raporda, Menekşe, Kısırkaya ve Beylikdüzü plajlarının da temiz su kriterlerine ulaşamadığı belirtildi. Bu plajların su kalitesi, yüzme ve diğer su aktiviteleri için yeterli seviyede değil. Durum sadece Marmara Denizi'nde değil, Karadeniz kıyılarında da benzer şekilde kötü. Karadeniz kıyısındaki Kısırkaya ve Çiftalan plajları da kirli suya sahip.

ŞİLE VE ADALAR'DA DURUM İYİ

İstanbul genelinde denize girilebilecek mavi renkte, yani mükemmel seviyede deniz suyuna sahip plajlar ise sadece Şile ve Adalar'da bulunuyor. Bu bölgelerdeki plajlar, temiz su kriterlerini karşılayarak denize girmeye uygun olarak değerlendirildi.

google.com, pub-1029210232429526, DIRECT, f08c47fec0942fa0